Wortels & hummus zijn gewoon een gouden combinatie. Ik hóu ervan! Een heerlijke snack. En in deze vorm – in een mini terracotta potje – hartstikke leuk als gerechtje op een buffettafel voor Pasen. Of als een leuke ‘amuse’ voor de paasbrunch.
Dit hapje is vegan, echt super simpel en behoeft weinig uitleg. Ik denk dat je op basis van de foto zelf al snapt hoe je dit ‘maakt’. Maar ja, een blog met minder dan 300 tekens wordt niet geïndexeerd door de zoekmachine, dus ik maak er toch maar even een verhaaltje van. Haha!
Heerlijke hummus
Ik heb zelf gebruik gemaakt van kant-en-klare hummus voor dit gerechtje. Ik heb verse genomen dit keer, van de Jumbo. Maar die van Maza (daar heet-ie Hoemoes) is ook super lekker. Het is natuurlijk nóg leuker om de hummus (of hoemoes zoals het ook wel eens genoemd wordt) helemaal zelf te maken. De basisingrediënten zijn kikkererwten, tahin (sesampasta), olijfolie en knoflook. En verder kun je eindeloos variëren! Hier vind je een paar super lekkere hummusreceptjes. En hier staat een hummusrecept met allerlei lekkere toppings.
Wat heb je nodig?
Voor deze mini terracotta potjes met worteltjes & hummus heb je nodig:
- mini worteltjes
- verse dille, platte peterselie, koriander, krulpeterselie of wortelgroen
- een satéprikker
- hummus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
- mini terracotta potjes
- evt: aluminiumfolie
Ik kocht mijn terracottapotjes bij Dille & Kamille. Ze kostten 0,75 per stuk. Je bestelt ze ook voordelig op Bol.com. Omdat er een gaatje onderin de potjes zit, heb ik onderin wat alumiumfolie gedaan. Zo lekt de hummus er niet uit. Heb je dichte potjes dan hoeft dat natuurlijk niet.
Paashapjes maken: hummus & wortels
Maak je terracottapotjes goed schoon en dicht het gaatje onderin eventueel met aluminiumfolie. Doe er een paar lepels hummus in. Maak met de satéprikker een gaatje in de wortels en steek er een takje groen in (of twee). Ik gebruikte verse dille hiervoor, maar platte peterselie, koriander, krulpeterselie, wortelgroen en zelfs venkelgroen werken ook prima.
Doe één of twee worteltjes in elk potje en serveer ze bijvoorbeeld in een tray of op een plank. Je kunt ze ook als amuse serveren op ieder bord. Er kan best wat hummus in elk potje, dus serveer eventueel nog een schaal met extra worteltjes, zodat je eters de hummus er helemaal uit kunnen lepelen.
Dat was ’t al weer! Meer kan ik hier écht niet over vertellen, haha. Hier vind je nog wat meer hapjes en paasgerechtjes. En verder wens ik jullie – ondanks alles – toch alvast hele fijne en gezellige paasdagen!
Liefs,
Saskia
Geef een reactie