Na Kerst is Pasen toch wel hét feest van het jaar om lekker met familie samen te genieten. En daar hoort natuurlijk feestelijke aankleding en lekker eten bij! Bij veel families is de paasbrunch een echte traditie. Zelf nodig ik ook regelmatig vrienden uit voor een lekkere brunch rondom de paasdagen. Zoek je inspiratie om je paasbrunch nóg leuker te maken? Dan ben je hier aan het goede adres!
Recepten voor de paasbrunch
Een onvergetelijke paasbrunch begint natuurlijk bij heerlijke gerechten op tafel. Je kunt altijd schalen vullen met verschillende soorten brood of broodjes en divers hartig en zoet beleg op tafel zetten. Maar niks is leuker dan zelf ook nog wat gerechten op tafel te toveren! Hieronder vind je mijn favoriete recepten voor een voorjaarsontbijt of -lunch.
Eieren
Het is niet voor niks Pasen! Eieren mogen écht niet ontbreken. Natuurlijk kun je gewoon (geverfde) eitjes koken en neerzetten, maar er zijn zoveel meer heerlijke eiergerechten te bedenken. Zoals:
- Gepocheerde eieren, als je durft
- Eieren in een potje, uit de oven
- Eiersalade, zelfgemaakt uiteraard
- Gevulde eieren, golden oldies, maar o zo lekker
- Kwarteleitjes als mini-spiegelei, zo cute!
Quiche
Ideaal voor de paasbrunch is een knapperige quiche. Je kunt hem ruim vantevoren maken en zelfs heerlijk koud eten! Een paar van mijn favoriete quicherecepten:
- Quiche met broccoli en brie (ik doe hier trouwens altijd hamblokjes bij, lekker!)
- Spinazie-ricottataart (lekker smeuiig)
- Mini broccoli-zalmtaartjes (mini staat zo leuk!)
- Quiche met twee soorten zalm (voor als je niet kunt kiezen)
- Wortel-kaastaartjes (vega!)
Zalm
Niks combineert lekkerder bij eiergerechten dan gerookte zalm. Deze zalmreceptjes zijn – net als de twee zalmtaarten van hierboven – altijd een succes!
- Zalmbonbons – oogstrelende snoepjes!
- Zalmrolletjes – (ook lekker: wraps beleggen met crème fraîche, zalm en bieslook)
- Zalmtartaar
- Sushi van zalm (ja, why not?)
Zoetigheid
Ja, bij Pasen hoort natuurlijk ook zoetigheid. Je hebt ongetwijfeld al chocolade op je lijstje staan (paaseitjes, hoezee!). Deze heerlijke zoete baksels maken je brunch helemaal af. Mijn favorieten weer op een rij:
- Dé enige echte carrot cake van Uit Paulines Keuken
- Cupcakes in paassferen, op deze site vind je er tientallen
- Bananenbrood – met zonder gluten, voor als je écht hip wil zijn
- Eclairs – très Frans en très jammie
- Aardbeientaartjes – mét mascarpone, need I say more?
Drinken niet vergeten!
Wat serveer je voor lekkers om te drinken bij al dat goddelijke voer? Een paar tips:
- Bubbels! Omdat het Pasen is, en omdat het eigenlijk altijd een goed moment is voor bubbels.
- Smoothie. Een simpele met banaan, yoghurt, honing en aardbei bijvoorbeeld. Of een andere lekkere.
- Sapje. Zo-veel ideeën. Heb je een juicer? Dan kun je helemaal los! Doe iets groens erbij, lekker gezond.
- Losse thee. Omdat het zo leuk staat op tafel! Vind je bijvoorbeeld bij Theedirect en Blanchedael.
Nog meer inspiratie nodig? Check deze pagina van Allerhande, boordevol paasrecepten. Smullen gegarandeerd!
[…] je een paasbrunch? Dan wil je natuurlijk – naast de heerlijkste recepten – ook een feestelijk versierde paastafel. In deze blog vind je allerlei slimme tips & […]