Quiche! Ik vind het een heerlijke uitvinding. Perfect voor een lunch of brunch. Maar ook als avondeten, bijvoorbeeld met een lekker frisse salade erbij. Deze quiche met spinazie en feta is vegetarisch. Er zit lekker veel kaas in: natuurlijk feta, maar ook Parmezaanse kaas. En verder: zongedroogde tomaatjes, cashewnoten en natuurlijk lekker veel spinazie!
Wat heb je nodig?
Haal voor deze quiche met spinazie en feta in huis:
- 6 blaadjes deeg voor hartige taart uit het vriesvak
- 500 gram verse spinazie
- 80 gram Parmezaanse kaas
- 200 gram feta
- 100 gram cashewnoten
- 5 eieren
- 3-5 zongedroogde tomaatjes (uit pot)
- zout en peper
- 200 gram crème fraîche
quiche met spinazie & feta maken
Stap 1. Laat de blaadjes deeg ontdooien. Vet je quichevorm in met wat boter. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Stap 2. Bak de spinazie in wat olijfolie tot het geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en knijp eventueel het overtollige vocht eruit. Hak de uitgelekte spinazie in kleinere stukken.
Stap 3. Klop in een kom het ei los met de crème fraîche. Voeg nu de feta, 90% van de Parmezaanse kaas, de gehakte spinazie, cashewnoten en 90% van de zongedroogde tomaatjes toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Roer door elkaar.
Stap 4. Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van je quichevorm. Prik er met een vork wat gaatjes in. Giet het mengsel over het deeg. Verdeel nu het restje Parmezaanse kaas en het restje zongedroogde tomaatjes over de quiche. Zet 35 – 40 minuten in de oven. De vulling moet gestold en stevig zijn, dan is je quiche klaar!
Kun je ‘M opnieuw opwarmen?
De quiche is het lekkerst als-ie nog warm is. Maar koud vind ik ‘m ook top! De quiche is vrij machtig, dus je kunt er met vier mensen van eten. Serveer ‘m zo of met een frisse salade erbij (dat vond ik lekkerder, beetje contrast).
Kun je een quiche met spinazie opnieuw opwarmen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens het Voedingscentrum is dat geen probleem, mits je de quiche snel terugkoelt en in de koelkast bewaart (niet langer dan 2 dagen).
Ik heb de quiche ’s middags bereid zodat ik ‘m met daglicht op de foto kon zetten. En vervolgens ’s avonds weer even opgewarmd voor het eten. Gewoon wat aluminiumfolie eroverheen, 15 minuutjes op 180 graden en je kunt weer smullen. Was lekker!
Geef een reactie