
Zoek je nog een lekker recept voor de paasbrunch of paaslunch? Maak deze simpele bladerdeeghapjes in eivorm, keileuk voor Pasen! Je hebt ze in no time gemaakt en je kunt eindeloos variëren met de vulling. Ik heb gekozen voor een pesto-roomkaas vulling, maar verderop in dit artikel vind je nog een paar andere super lekkere ideetjes.
Ingrediënten: dit heb je nodig
Zorg dat je de volgende ingrediënten en materialen klaar hebt liggen:
- 1 bladerdeeg rol
- 200 gram roomkaas (Philedelphia)
- groene pesto
- Olijfolie
- Zongedroogde tomaat of cherrytomaat
- 1 klein ei
- Kleine basilicumblaadjes
- Zwarte peper
- Eventueel: Everything but the bagel seasoning of mix zelf zwarte & witte sesamzaadjes (met naar smaak een beetje zeezout)
Qua materialen heb je nodig: een ei-vormige koekjesuitsteker (bijvoorbeeld deze set) of een koekjesuitsteker met een andere paasvorm (haasjes zijn ook leuk!) een spuitzak met spuitmondje, bakpapier en een kwastje voor het ei.

Zo maak je de bladerdeeghapjes voor Pasen
Alle ingrediënten verzameld? Dan gaan we aan de slag met het maken van de eivormige bladerdeeghapjes voor Pasen.
1. Verwarm de oven voor op 190 graden hetelucht. Rol het bladerdeeg uit en steek er met je eivormige koekjessteker vormpjes uit. Leg de vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
2. Kluts het ei en smeer de bladerdeeg-eitjes in met een beetje eimix. Sprinkel er nu eventueel wat bagel seasoning of zwarte & witte sesamzaadjes met zout overheen.
3. Zet de bladerdeeg-eitjes ongeveer 14 a 15 minuten in de voorverwarmde oven (of tot ze gaar zijn en lichtbruin gekleurd). Haal ze uit de oven en laat even afkoelen. Snijd de bladerdeeghapjes dan met een broodmes voorzichtig horizontaal in twee delen.
4. Meng de roomkaas met een flinke theelepel pesto en een klein beetje olijfolie. Doe in een spuitzak. Spuit wat pestoroomkaas op één helft van je opengesneden bladerdeeg-eitjes en verdeel er een paar hele kleine stukjes verse cherrytomaat of zongedroogde tomaat overheen. Garneer met kleine blaadjes basilicum en eventueel wat verse peper.

Nog een paar tips & variatie-ideetjes
Met de zongedroogde tomaat zijn de bladerdeeghapjes voor Pasen wat zouter, verse cherrytomaat zorgt juist voor wat frisheid. Je kunt ervoor kiezen om elke ei-helft te vullen en de hapjes open te serveren, of je serveert ze dicht met een ei-helft als onder- en de andere als bovenkant. Ik vind de smaakbalans het beste als je ze dubbel serveert (met een knapperige boven- en onderkant). But it’s up to you!
Maak de bladerdeeghapjes voor pasen van tevoren
Je kunt de bladerdeeghapjes een halve dag van tevoren maken. Snijd ze na het afkoelen eventueel alvast doormidden en zet afgedekt (in een tupperware bakje) op kamertemperatuur weg. Vul / beleg ze vlak voor het serveren. In plaats van een pesto-roomkaas vulling kun je bijvoorbeeld ook voor crème fraîche, gerookte zalm en ingelegde rode ui kiezen. Hier vind je daar een leuk recept voor. Of je vult ze met een lekkere eiersalade, krabsalade of andere salade (van Johma bijvoorbeeld) met een lekker fris stukje komkommer of tomaat erop.


Bladerdeeghapjes met zoet beleg
Tot slot: kunt er ook een zoet hapje van maken, met een lekkere hazelnotenpasta en wat stukjes verse aardbei bijvoorbeeld! Dat heb ik ook geprobeerd (zie de foto hierboven) en is ook echt zó lekker. Je hoeft de eitjes dan niet te voorzien van sesamzaadjes en zout, neutraal werkt prima. Of je strooit nog wat suiker over het eigeel voor ze de oven in gaan. Heb je nog vragen over dit recept of wellicht heb je zelf wel een suggestie voor een andere lekkere vulling? Daar is het reactieformulier hieronder voor bedoeld! Ik zie je vraag / reactie graag tegemoet.
Zalige Pasen!
Ik ga voor hartig en zoet precies wat ik zocht en makkelijk te maken bedankt!! En het ziet er echt “pasen” uit!!
Wat leuk en lekker. Mijn vraag is zou je ze ook op elkaar kunnen laten zitten en ze dan proberen met een spuit vol te spuiten dmv een klein gaatje? Of is daar de structuur niet geschikt voor. Ik doe dit namelijk ook met oliebollen. Groetjes en fijn weekend
Daar heb ik ook over nagedacht toen ik ze ging maken, en ik denk het wel als je heel voorzichtig bent. Maar dan kun je ze niet echt beleggen, alleen iets ‘vloeibaars’ erin doen. Ik vind juist een combi van texturen erg lekker.