Samenwerking – De één houdt van kleurrijk en speels en pakt graag uit met opvallende woondecoratie. De ander kiest juist liever voor een wat meer ingetogen kleurenpalet en een rustigere stijl als het om interieur en styling gaat. Dat geldt natuurlijk net zo goed voor paasdecoratie! Ga je dit voorjaar paastakken versieren, maar ben je niet zo van de drukke kleurtjes en juist wel van neutraal en rustig? Dan heb je vast iets aan onderstaande tips!
Bepaal je kleurenpalet
Wil je rustige paasdecoratie? Bepaal dan eerst je kleurenpalet. Wat de één druk en uitbundig vindt, is voor de ander juist vrij ingetogen. Dus vraag je af: wat houdt neutraal voor mij precies in? Betekent het dat je alleen voor natuurlijke tinten zoals bruin, grijs, zwart en wit gaat? Of wil je wel íets van kleur erbij, maar niet teveel? Stel je kleurenpalet samen voor je gaat versieren en kies enkel decoraties uit die binnen je palet passen.
Kleur kan ook neutraal zijn
Neutraal hoeft niet persé te betekenen dat je helemaal geen kleur gebruikt. Als je niet teveel verschillende kleuren door elkaar mixt, blijft het rustig. Dat zie je bijvoorbeeld goed op de foto’s in deze blog. Ik heb mooie paasornamenten van Xenos gecombineerd die binnen dezelfde kleurfamilie passen. Je ziet het vast wel: alles is goud, geel en terra. In combinatie met de overige items op het kastje (zoals de lamp) is het geheel – ondanks de kleurtjes – kalm en neutraal.
Materialen & vormen
Niet alleen de kleur van de paasdecoraties maakt veel verschil, ook de materialen en de vorm van de ornamenten die je kiest dragen bij aan de uitstraling en sfeer. Als je verschillende materialen door elkaar gebruikt, kan het al gauw wat drukker ogen. Probeer voor rustige en neutrale paastakken vooral wat meer natuurlijke materialen te gebruiken. Dus liever geen kunststof, maar bijvoorbeeld hout, textiel (zoals vilt), klei, transparant glas en wit porselein. Echte eieren waar je hangers van maakt zijn bijvoorbeeld ook heel neutraal en natuurlijk.
Alleen maar eieren
Als je een mooi geheel wil, dan is het slim om niet al te veel verschillende materialen door elkaar te gebruiken. Dat geldt ook voor de vorm van de versieringen. In de paastakken op de foto’s in deze blog hangen allemaal paashangers van Xenos met een ei-vorm. Ik heb weliswaar verschillende materialen door elkaar gemixt, waaronder glas en vilt. Maar door voor slechts één vorm te kiezen, voorkom je dat het geheel rommelig en onrustig wordt.
De mooiste paastakken
Tot slot: we hebben het al de hele tijd over decoratie, maar de paastakken zelf maken ook veel verschil! Je hebt zowel bloeiende als kale paastakken. Bij bloeiende kun je denken aan Magnolia, Forsythia of Perzikbloesem. Bij kale takken denk ik aan krulwilg of krulhazelaar. Bloeiende takken zijn natuurlijk een stuk onrustiger dan takken zonder bloemen. En als je krulhazelaar of krulwilg niet op water zet, komen er ook geen drukke blaadjes aan. Ben je op zoek naar de perfecte paastak? In deze blog vind je foto’s van de verschillende soorten om je te helpen een keus te maken!
Meer inspiratie voor paasdecoratie
Hopelijk geven deze tips je inspiratie om neutrale en rustige paastakken te versieren! Hou jij van een beetje kleur in je paadecoratie of kies je het liefst voor een meer sobere stijl? Als je naar beneden scrolt vind je een reactieformulier waar je jouw mening kunt delen! Er staan trouwens nog veel meer leuke en praktische blogs op So Celebrate over paasdecoratie: hier vind je alle ideeën over Pasen op een rij.
Deze blog is in samenwerking met Xenos tot stand gekomen.
stefanie says
Super leuk weer ik krijg er meteen zin in. Had me net voorgnomen om volgende week de laatste winterspulletjes op te ruimen. En dan wat subtiele paasornamentjes toe te voegen aan mijn interieur en wat lente bloementjes. Ook weer gezellig. Fijn weekend
TESSA♡ says
Prachtig die aarde tinten gecombineerd met goud en geel! Alles bij elkaar is echt een plaatje ik krijg er al helemaal zin in!
Ingrid says
Hallo Saskia,
Wat een mooie paashoek heb je gemaakt. In mijn paasdagen zitten altijd gekleurde kleine eitjes. Ik neem eigenlijk altijd krulhazelaar takken. Wel in water, dat maakt mijn vaas ook mooi zwaar. Er komen niet alleen blaadjes aan maar ook wortels 😄😄
Groetjes Ingrid