Misschien wil je iets lekkers maken om de paasbrunch af te sluiten. Of je gaat gezellig dineren met familie of vrienden met Pasen en wil een makkelijk, maar heerlijk toetje op tafel zetten. Nou, dan zit je hier snor! Dit heerlijke, snelle en makkelijke paasdessert is een zalige, niet te zoete trifle in een glaasje met mango en paaschocolade. Door de gele kleur is het toetje perfect voor Pasen.
Simpel dessert voor Pasen
Een tijdje terug kwamen vrienden bij ons eten. Normaal gesproken zijn ze een paar weken voor Kerst bij ons, voor een gezellig pre xmas dinertje. We doen dan net alsof het al kerst is. Ik kook uitgebreid, dek de tafel feestelijk en we kleden ons allemaal extra mooi aan. Helaas ging dat feestje vorig jaar niet door, omdat er iemand ziek was.
Daarom besloten we er een pre paasdiner van te maken! Het was super leuk om eens een feestelijke paastafel te kunnen dekken. En er kwamen natuurlijk een aantal heerlijke gangen op tafel met voorjaarslekkers. Toen ik een fotootje deelde van het makkelijke dessert voor Pasen dat ik gemaakt had op mijn Instagram stories, kreeg ik tientallen reacties van mensen die graag het recept wilden. Dus bij deze!
Ingrediënten & benodigdheden
Voor vier personen heb je het volgende nodig:
- 2 rijpe mango’s (of 1 hele grote)
- 250 ml slagroom
- 200 gram Griekse yoghurt (10% vet)
- 40 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1,5 theelepel vanille-extract
- kleine schuimpjes (meringue), bijvoorbeeld salted caramel van AH
- beetje witte chocolade (van een reep of paaseitjes)
- paaschocolade ter garnering, bijvoorbeeld deze musketbloemetjes van de HEMA
Verder heb je nodig: een (staaf)mixer en vier glaasjes. Ik gebruikte champagnecoupes, maar andere glaasjes kunnen natuurlijk ook. In plaats van mini meringues kun je ook grotere schuimpjes verbrokkelen. Hou je van bakken? Dan kun je natuurlijk ook prima zelf schuimpjes zelf maken. Dit is bijvoorbeeld een heel fijn recept. Kun je de musketbloemetjes niet vinden? Een paaskoekje, chocolade paaslolly of iets anders vrolijks kan natuurlijk ook.
Recept: zo maak je het paasdessert met mango
- Hak de witte chocolade grof. Schil de mango(‘s) en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de helft van de mango, bijvoorbeeld met een sterke staafmixer of in een nutribullit, tot een gladde puree.
- Klop de slagroom goed stijf met de helft van de lichtbruine basterdsuiker (20 gram). Roer in een andere kom de yoghurt los en voeg er het vanille-extract en de andere helft van de suiker aan toe. Meng nu met een spatel voorzichtig de yoghurt door de slagroom.
- Vul de glaasjes met eerst een laagje yoghurtroom, dan een laagje mangopuree en wat stukjes mango. Verdeel er 2 a 3 schuimpjes (meringues) overheen. Vervolg met weer een laag room, dan weer wat puree en wat stukjes mango. Doe er weer wat schuimpjes op, verdeel wat gehakte witte chocolade over de glaasjes en steek er tot slot een musketbloemetje of andere paaschocolade in.
Makkelijk paasdessert voorbereiden
Het fijne aan dit recept is dat je het ruim van tevoren kunt voorbereiden. Het opmaken van de glaasjes kun je het beste pas vlak voor serveren doen, dan zijn de laagjes in de trifle het lekkerst. Maar de mango in stukjes snijden, de mangopuree maken en het yoghurt-roommengsel maken kun je prima 8 uur van tevoren doen. Bewaar alle losse componenten afgesloten in de koelkast tot je de glaasjes gaat opmaken. Dat is zo gepiept, echt maar een paar minuutjes werk!
Ik vond het echt een heerlijk en goed geslaagd toetje, en onze gasten ook. Toen ik het voor de tweede keer maakte om het recept uit te werken en fotootjes te maken, kwam mijn zusje even langs om te proeven. En zij vond het ook erg lekker! Kortom: ik weet bíjna zeker dat jouw gasten het ook zullen lusten. Mocht je dit makkelijke paasdessert gemaakt hebben, laat dan zeker even weten wat je er van vond in de reacties hieronder! Als je nog vragen hebt, stel ze ook gerust.
Tessa♡ says
Dat ziet er heerlijk uit deze ga ik ook echt meteen maken dit weekend!!! De kleur alleen al is zo gezellig!!
Anja says
Ziet er heerlijk uit! Gaan we zeker uitproberen!
stefanie laseur says
Krijg er spontaan zin in. Heerlijk
Désirée says
Ik stop met zoeken naar het paasdessert. Dit wordt hem!
Susanne says
Nou, dat wordt dus a.s. zondag ons Paastoetje, wat ziet dat er heerlijk èn feestelijk uit.
Nancy Verstegen says
Dat ziet er prachtig uit en lijkt me heerlijk, mmm
Anita says
Ik heb het vandaag gemaakt, en het was werkelijk super lekker! Mijn man houdt niet van erg zoet, maar dit vond ie geweldig! 😋