Terwijl ik dit schrijf is het buiten 21 graden, schijnt de zon prachtig en is de lucht stralend blauw. Wat een heerlijk weer! Waarschijnlijk zit je nu niet met je hoofd bij de paasbrunch, maar komend weekend is het alweer zover. In dit blogje deel ik een simpel paasrecept met je. Plus linkjes naar een paar andere yummie hartige hapjes voor de paasbrunch hier op de blog!
Wat heb je nodig?
Wat heb je nodig om deze heerlijke hartige paashapjes te maken? Om circa 10 hapjes te maken, zorg je dat je het volgende klaar hebt staan:
- Roggebrood (of gewoon brood)
- Paar plakken parmaham
- 1 rijpe avocado
- 2 eetlepels hüttekase
- 1 eetlepel citroen- of limoensap
- handje tuinkers of grofgehakte bieslook
- 5 kwarteleitjes
- peper en zout
- Eivormige koekjesuitsteker
Ik heb als basis roggebrood gebruikt (en wel dit brood met zonnebloempitten erin). Hou je daar niet van? Dan kun je natuurlijk ook gewoon brood gebruiken. Snijd er dan eerst eitjes van en rooster je brood vervolgens in de pan. Daarna kun je in het zelfde pannetje de ham bakken.
Hoe maak je deze hartige paashapjes?
- Zet een koekenpannetje met anti-aanbaklaag op het vuur. Scheur de plakken parmaham in 3 a 4 stukken en bak op middelhoog vuur uit tot ze lekker knapperig zijn. Dit duurt 5 a 10 minuutjes. Draai de parmaham af en toe om.
- Zet ondertussen een pannetje water op en kook de kwarteleitjes in 3,5 minuut gaar. Laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de kwarteleitjes door de helft.
- Prak de avocado met de hüttekäse en het citroensap in een kom. Breng op smaak met flink wat peper & zout. Roer er de tuinkers of bieslook doorheen.
- Steek – met je eivormige uitsteker – 10 eitjes uit het roggebrood (of gebruik hiervoor je getoaste brood).
- Doe op elk eitje een a twee theelepels van het avocadomengsel, leg er een stukje uitgebakken parmaham op en een half kwarteleitje. Garneer eventueel met wat tuinkers, bieslook of peterselie.
Hartige hapjes voor de paasbrunch
Hou je niet van ham? je kunt ook wat Hollandse garnaaltjes gebruiken in plaats van het vlees. Of laat het helemaal weg. Alleen de avocado + het eitje is al heel erg lekker! HIeronder vind je een paar foto’s van andere heerlijke hartige hapjes voor de paasbrunch. Klik op de foto om naar het recept te gaan!
Hartige recepten voor de paasbrunch
Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren om lekkere hartige hapjes te maken voor het paasontbijt of de paasbrunch. Deze hapjes zijn natuurlijk ook yummie tijdens een borrel in de middag, en dat hoeft natuurlijk niet persé met Pasen! Maak er rondjes van, en je hebt een hapje voor elke zonnige voorjaarsdag!
Geef een reactie