Nu het weer wat warmer wordt, eet ik het liefst elke avond een heerlijke, feestelijke salade. Eventueel met een stukje vlees of vis erbij. En hoewel er natuurlijk niets mis is met de standaardcombinatie sla, mozzarella, tomaat en komkommer, hou ik als het om salades gaat écht van uitpakken. Deze frisse, Aziatische sesamsalade is daar een voorbeeld van!
Roasted Sesame Dressing
Een paar weken geleden kocht ik bij Oil & Vinegar deze Roasted Sesame dressing. Wat een heerlijke winkel is dat toch, je kunt er uitgebreid proeven en smaken ontdekken. Love it! Maar goed, de dressing dus. Die smaakt natuurlijk naar sesam en een beetje naar sojasaus. Daarnaast heeft ie een lekker zuurtje.
Ik bedacht er een frisse, Aziatische zomersalade bij. Om te delen en lekker van te genieten. Hoeveel je van ieder ingrediënt precies gebruikt, maakt eigenlijk niet zo veel uit. Doe het lekker op gevoel en maak vooral ook de restjes groente en verse kruiden in je koelkast op. Daar zijn salades immers ideaal voor!
Wat heb je nodig?
Als bijgerecht voor 4 personen heb je nodig:
- Flesje Roasted Sesame dressing van Oil & Vinegar
- Handje verse munt
- Handje verse koriander
- 150 gram sugarsnaps
- stuk of 10 radijsjes
- 30 gram rucola
- 200 gram spitskool
- 100 gram taugé
- 1 grote mango
- 80 gram ongezouten pinda’s
- Eventueel: een verse, rode peper
Hoe maak je deze Aziatische salade?
Snijd de sugarsnaps door de helft en blancheer ze 3 a 4 minuten (kort koken). Doe de spitskool, rucola, taugé en pinda’s in een grote schaal. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, hak de munt en koriander fijn en snijd de mango in blokjes. Voeg dit allemaal toe aan de salade.
Eigenlijk ontbreekt er aan deze salade nog een pittige toets om het echt Aziatisch te maken, maar niet iedereen houdt daarvan. Mocht jij juist wel van spicy houden, voeg dan nog een fijngesneden rode peper toe. Meng naar smaak de dressing door de salade (ik gebruikte ongeveer één derde van het flesje). En je salade is klaar!
Varatietips
Deze heerlijke, frisse Aziatische zomersalade is perfect voor een warme avond, een BBQ of een gezellig etentje in de tuin. De salade combineert heerlijk met een stukje vis of kip. Meng glasnoodles of eiernoodles door de salade voor een complete maaltijd. Wil je variëren met groente? Ook Chinese kool of een andere sla dan rucola werkt natuurlijk perfect.
In plaats van de pinda’s kun je ook geroosterde hazelnoten, walnoten of geroosterde sesamzaadjes gebruiken. Hou je niet van kant-en-klare sausjes? Dan kun je natuurlijk ook zelf een sesamdressing maken, dat doe ik ook regelmatig. Meng naar smaak sesamolie, mayonaise, sojasaus en azijn plus wat geroosterde sesamzaadjes en je hebt een heerlijke dressing te pakken.
Geniet ervan!
Geef een reactie