Heb je wel eens van die heerlijke amusehoorntjes gehad in een restaurant? Wij regelmatig! Ik vind het altijd een super feestelijk begin van een diner. Dus toen ik laatst bij de Sligro een doosje Pidy mini cones zag liggen, móest ik ze gewoon meenemen. Ik maakte er deze lekkere amuse voor Pasen mee. Ze zijn gevuld met een zachte, zilte mousse van gerookte zalm. Het recept vind je hieronder!
Amusehoorntjes: wat heb je nodig?
Voor circa 10-12 hoorntjes heb je de volgende ingrediënten en materialen nodig:
- 10-12 amusehoorntjes (Pidy mini cones)
- 100 gram gerookte zalm
- 75 gram mascarpone
- 2 eetlepels slagroom
- 1 theelepel verse dille + extra voor garnering
- 1 theelepel citroensap
- halve Granny Smith appel
- peper
Materialen die je nodig hebt voor deze amuse: een spuitzak + mondje, hakmolentje (food processor) en een kopje of schaaltje met ongekookte rijst (of iets anders) om de amusehoorntjes in te presenteren.
Hoe maak je deze amuse voor Pasen?
We gaan aan de slag!
- Snijd de gerookte zalm in grove stukken en doe samen met de mascarpone, slagroom, theelepel fijngehakte dille en theelepel citroensap in je hakmolentje. Mix het geheel tot het een egale mousse is. Breng op smaak met een beetje zwarte peper. Is het te zout? Voeg dan nog wat citroensap toe en meng door elkaar.
- Doe de zalmmousse in een spuitzak met spuitmondje en zet weg in de koelkast tot gebruik (dit kan eventueel een dag van tevoren).
- Schil de appel en snijd in minuscule blokjes van een paar mm groot. Het makkelijkste is om eerst plakjes appel te snijden, die plakjes vervolgens in lucifers (smalle strookjes) te snijden en daar kleine blokjes van te maken.
- Zet de amusehoorntjes in een schaaltje of kopje met een flinke laag ongekookte rijst, linzen of spliterwtjes. Doe onderin elk hoorntje een paar stukjes appel. Spuit er een mooie toef zalmmousse in en versier met wat stukjes appel. Garneer met een takje dille en serveer je amuse voor Pasen direct!
Amuse voor Pasen met zalmmousse
Mocht je de amusehoorntjes niet kunnen vinden, deze amuse voor Pasen kun je natuurlijk ook prima maken op een klein toastje! En in plaats van als amuse, kun je ze natuurlijk ook prima serveren als gerechtje tijdens de paasbrunch of als hapje op een paasbuffet-tafel. Mocht je nog vragen hebben over dit paasrecept: stel ze dan gerust in de reacties hieronder!
Geef een reactie