Tijd voor een heerlijk herfstig borrelhapje! Een paar jaar geleden maakte ik deze mini cheeseball pompoentjes. Ik vond dat deze mini cheeseball herfsthapjes wel een vervolg verdienden. En aangezien ik deze herfst vanalles doe met peren in mijn decoratie, moest ik natuurlijk ook een perenhapje maken! Deze peervormige cheeseballs op een toastje maak je met heel veel kaas!
Wat heb je nodig?
Ik weet niet of je een liefhebber bent van blauwaderkaas? Ik hoop het maar, want dat geeft deze perenhapjes de pittige smaak die ik zo lekker vind. De combinatie van peer en blauwe kaas is echt yummie. Voor 15-20 peertjes zorg je dat je de volgende ingrediënten in huis hebt:
- Een halve stevige peer (ik gebruikte conference)
- 100 gram roomkaas (zoals Monchou)
- 15 gram cheddar, geraspt
- 30 gram blauwaderkaas in stukjes
- 1,5 theelepel Worchestershiresaus
- paar zoute pepsels
- toastjes
- eventueel: peper
Gebruik een nog niet te rijpe peer (liefst eentje die nog een beetje hard is) voor dit recept, want de stukjes peer zorgen voor wat frisheid en crunch in dit recept!
Hoe maak je de mini cheeseball peertjes?
Zorg dat de roomkaas al even uit de koelkast is als je de kazen gaat mengen, dan gaat het een stuk makkelijker. Doe de roomkaas in een schaal en voeg de geraspte cheddar, gebrokkelde blauwaderkaas en de worchestershiresaus toe en mix door elkaar.
Schil de halve peer en snijd in hele kleine blokjes. Roer door het kaasmengsel heen. Proef en breng eventueel op smaak met wat peper voor meer pit. Is de kaas erg zacht? Zet het mengsel dan een uurtje terug in de koeling om op te stijven.
Nu gaan we de peertjes vormen. Dat doe je met de hand. Als je geen vieze handen wil, trek dan handschoentjes aan. Maak een balletje van het kaasmengsel (alsof je een gehaktbal rolt) en maak er daarna met je vingers een peervorm van. Het is even oefenen, maar het lukt je vast. Zet de peertjes op de toastjes en steek er een klein afgebroken stukje zoute pepsel (zoute stick) in. En je bent klaar!
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om geen mini peertjes, maar één grote peer te maken met een grote zoute pepsel erin als steeltje. Als je het lekker vindt, kun je wat ongezouten pecannoten heel fijn hakken en dat tegen de buitenzijde van cheeseball(s) aan plakken voor extra crunch en smaak!
Smakelijk!
Geef een reactie