Deze ijskoude oranje cocktail is heerlijk! Perfect voor een feestelijke Koningsdag of een WK of EK Voetbal. Maar ook voor een doodnormale warme zomerse dag. Maak de perzik frosé (de naam voor bevroren rosé) met perzikstukjes uit de vriezer of vries zelf perzikpartjes in om te gebruiken voor dit zonnige oranje feestdrankje als ze in het seizoen zijn. Yum!
oranje cocktail: Frosé met perzik
Ik vind het echt superleuk om te experimenteren met drankjes die net wat uitgebreider / ingewikkelder zijn. Natuurlijk is er helemaal niks mis met kant-en-klare ingrediënten bij elkaar doen, ook daar maak je heerlijke cocktails mee. Maar door je eigen siroop te maken geef je een unieke, eigen twist aan cocktails en maak je er iets extra speciaals van!
Deze cocktail is fris, fruitig, licht-zoet en lekker voorjaarsachtig (of beter: zomers) door de rosé en perzik. De honing zorgt voor wat zoetheid en de tijm geeft het drankje een hele lichte aardse twist. Eventueel maak je deze perzik frosé met alcoholvrije rosé als je een 0.0 drankje wil!
Ingrediënten: wat heb je nodig?
Welke ingrediënten moet je inslaan voor deze oranje cocktail? Voor twee flinke glazen (of drie kleine glaasjes) heerlijke, ijskoude frosé met perzik en tijm heb je nodig:
- 250 ml rosé
- 250 gram bevroren perzikpartjes
- paar takjes verse tijm
- 3 a 4 eetlepels honing
- 75 ml water
- 3 ijsklontjes
Hoe maak je de frosé met perzik?
Stap 1. We beginnen met het maken van een siroop om de oranje cocktail wat zoeter te maken. Doe twee a drie bevroren perzikstukjes in een pannetje met het water, de honing en 2 a 3 takjes tijm. Breng het mengsel aan de kook en laat rustig een paar minuten borrelen en indikken tot er een dunne siroop ontstaat.
Stap 2. Laat de siroop even afkoelen, giet door een zeefje in een flesje of kannetje en zet minstens een uur in de koelkast. De perzikstukjes uit het pannetje eet je lekker op. Mmm, zoet!
Stap 3. Is de siroop koud? Dan kun je de oranje cocktail maken. Doe de overgebleven perzikstukjes samen met de siroop, de rosé en de ijsklontjes in een blender en blend het drankje tot er een egale slushie ontstaat. Giet in de glaasjes, garneer met een takje verse tijm (en eventueel een partje verse perzik, als ze in season zijn). Serveer de perzik frosé direct. Cheers!
oranje Frosé met perzik
Simpel, toch? Het maken van de siroop kost even wat tijd, maar dat kun je voorbereiden. Maak gerust een grotere hoeveelheid van de siroop als je meerdere drankjes wil maken. Dan is het op het moment zelf alleen nog maar een kwestie van ingrediënten in de blender mikken, mixen en drinken. Super makkelijk. Proost!!
Kim says
Dit lijkt me heerlijk! Maar als ik het recept voor 8 glazen maak, gebruik je dan 16 lepels honing?
Saskia de Laat says
Het recept is voor twee glazen (of drie kleintjes). Dus als je voor 8 personen wil maken, dan moet je inderdaad alles maal 4 doen! 🙂 In plaats van honing kun je ook suiker gebruiken (dan heb je wel ietsje meer water nodig denk ik).