Dit brunchrecept voor Pasen is perfect voor alle liefhebbers van ZOET. Het is een heerlijk zoet Paasgebakje dat er super feestelijk uitziet. Keimakkelijk om te maken (want je gebruikt kant-en-klaar croissantdeeg) en de droom van elke chocoholic. Benieuwd naar het recept van deze cruffins voor Pasen? Je leest het hieronder!
Cruffins voor Pasen
Cruffins zijn geweldig: het is een samenvoegsel van croissant en muffin en honestly ook het beste van beide werelden. Vorig jaar maakte ik met Pasen heerlijke cruffins met hazelnootpasta. Ik wilde ze dit jaar nog een stapje paasachtiger maken door er heerlijke gesuikerde paaseitjes aan toe te voegen: mijn lievelingspaassnoep.
INGREDIËNTEN
Voor deze heerlijke paascruffins met Nutella en gesuikerde paaseitjes heb je nodig:
- 1 blik Danerolle croissantdeeg XL
- 150 gram Nutella
- ongeveer 25 gesuikerde paaseitjes (bijvoorbeeld landeitjes van de HEMA)
- 1 geklutst ei + kwastje
- 1 muffintray
- evt: poedersuiker
Hoe maak je de paascruffins?
Laten we aan de slag gaan!
- Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm (voor zes muffins) in met bakspray of boter.
- Maak het blikje croissantdeeg open en rol het deeg uit. Snijd de verticale stippellijntjes door, zo hou je drie delen over. Maak de diagonale stippellijntjes dicht door met je vingers het deeg dicht te knijpen. Draai de lappen eventueel om om de stippellijn ook aan de achterzijde dicht te knijpen.
- Verdeel voorzichtig over elk deel circa 50 gram Nutella met de achterkant van een – eventueel verwarmde – lepel. Niet te veel, dan wordt het te zoet. Hak een stuk of 15 gesuikerde paaseitjes in stukjes en verdeel over de Nutella.
- Rol het deeg in de lengte op, je hebt dus drie lange deegworsten. Snijd vervolgens de worsten in de lengte doormidden.
- Nu gaan we het deeg twisten (draaien) en in de muffinvorm doen. Duw het uiteinde een beetje naar binnen.
- Bestrijk de cruffins met een laagje losgeklopt ei en bak de paascruffins in 12-13 minuten gaar in de oven. Als ze uit de oven komen, druk je in elke cruffin een paaseitje.
- Laat even afkoelen en doe er eventueel nog wat poedersuiker overheen. Lauwwarm zijn ze het allerlekkerste!
Zoete cruffins voor Pasen
Mmmm het deze paascruffins zijn zoooo chocolade-achtig. Echt superlekker als je van zoet houdt. Heel eerlijk: mijn man vond ze geweldig, maar voor mij zijn deze gebakjes net wat te zoet. Ik hou van croissants en van chocolade, maar het was me ietsje teveel van het goede haha.
De volgende keer maak ik ze met gehakte hazelnootjes in plaats van de zoete paaseitjes in de vulling. En dan wel dat paaseitje in het midden voor het Paas-gevoel. En ik wil binnenkort ook zeker een keer hartige cruffins maken!
Arja's place says
Zo lekker, leuk idee met de gesuikerde eitjes erbij.
Marja says
Jummie, die komen bij mijn brunch. Waarschijnlijk zonder eitjes maar idd met nootjes
Tessa♡ says
Ik het zojuist toegevoegd aan mijn paas brunch (zware zoetliefhebbers hier in huis..) en samen met mijn oudste besloten dat we het morgen uit school meteen gaan “uitproberen” ook zeker benieuwd naar de hartige variant!!
Liefs Tessa
Nancy says
Mammie, ik ga ze maken voor zondag 😋 Toevallig is manlief 1e paasdag jarig dus ook wel leuk om te trakteren op het werk
Nancy says
Ik bedoel natuurlijk mjammie geen mammie haha, die autocorrectie ook altijd