Daaar ben ik weer met een pompoenreceptje. I will just keep ‘em coming for you guys. Dit recept voor pumpkin spice cruffins is perfect voor een herfstachtig ontbijtje, de lunch of bij de koffie in de middag. Heerlijk! Bekijk de ingrediëntenlijst en het recept hieronder.
Heerlijke herfstige cruffins
Ik ontdekte cruffins een paar jaar terug. Het is zo’n leuk principe: je gebruikt kant-en-klaar croissantdeeg uit de koeling. Je doet er iets leuks mee, rolt ze op, stopt ze in een muffinvorm en voilá: je hebt een kruising tussen een muffin en een croissant.
Je kunt er allerlei lekkere toppings op doen, zoals bijvoorbeeld boter + kaneel. En je kunt ze zelfs vullen met lekkernijen, denk aan lemon curd of appelmoes. Vandaag heb ik een variant met pompoen en kruiden voor je! Ik heb trouwens deze pompoenpuree gebruikt van Koro, maar je kunt natuurlijk ook prima pompoenpuree zelf maken voor dit recept.
Wat heb je nodig?
Zorg dat je voor 6 pumpkin spice cruffins klaar hebt liggen:
- 1 blik Danerolle XL
- 3 eetlepels pompoenpuree
- 3 eetlepels licht- of donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel pumpkin spice of speculaaskruiden
- 1 theelepel kaneel
- 1 klontje boter of 1 ei
- evt: maple syrup
Materialen: muffinvorm voor 6 muffins, deegroller + kwastje
Hoe maak je de pumpkin spice cruffins?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Open het blik Danerolle en rol het deeg uit. Snijd met je mes over de verticale stippellijn zodat je drie lappen deeg overhoudt. Knijp de diagonale (schuine) stippellijnen met je vingers goed dicht. Nu heb je drie rechthoekige lappen croissantdeeg. Rol met een deegroller nog 1 of 2 keer zachtjes over de lappen heen.
- Smeer op elke lap een afgestreken eetlepel pompoenpuree. Meng in een schaaltje de pumpkin spice of speculaaskruiden en de kaneel met de basterdsuiker. Strooi een volle eetlepel suiker-kruidenmix per lap deeg over de pompoenpuree. Zorg dat je nog een klein beetje overhoudt voor de topping.
Oprollen In de lengte snijden
- Vet je muffinvorm in. Rol de lappen nu op. Snijd ze vervolgens over de lengte doormidden. Nu heb je twee dunne strengen. Rol de deegstrengen op met de vulling naar boven en doe de zes rolletjes in de ingevette muffinvorm.
- Smelt het klontje boter of klop het eitje los met een vork en bestrijk de zes cruffins met behulp van een kwastje. Sprinkel over elke cruffin nog wat van je suiker-kruidenmix. Zet de cruffins gedurende 15 a 20 minuutjes in de oven (tot ze goudbruin zijn). Laat even afkoelen & geniet!
Pumpkin Ze zijn lekker rustiek, allemaal anders. Maar yummie hoor! De cruffins zijn het lekkerst als ze net vers uit de oven komen en nog een beetje warm zijn. Als je van zoet houdt, kun je er nog wat maple syrup overheen gieten. Ik denk dat ik de volgende keer nog wat gehakte nootjes voor wat extra crunch en textuur overheen de pompoenpuree ga strooien. Walnootjes misschien of pecannoten. Mmmm!
Smakelijk 🙂
Clasien Kaethoven says
Die ga ik zeker binnenkort maken, ze lijken me heerlijk.
Tessa♡ says
Dit ziet er heerlijk uit ga ik zeker maken!!
Nathalie says
Ohhhh wow, ja dit moet ik echt maken!