Tijd voor een zalige zoete paasverrassing! Kennen jullie de Eton Mess? Het is een beroemd dessert met slagroom, aardbeien en stukjes merengue. Ik heb er een variant op bedacht: de Easter Mess! Een makkelijk paasdessert met stukjes cake, slagroom, cacaopoeder en van die heerlijke gesuikerde dragee eitjes. Simpel te maken, super snel klaar en perfect voor de zoetekauw!
Wat heb je nodig?
Voor vier porties van dit makkelijke paasdessert heb je nodig:
- 500 ml verse slagroom
- 65 gram kristalsuiker
- 2 eetlepels cacaopoeder (gezeefd)
- 4 plakken cake
- zakje mini dragee eitjes (200 gram)
Qua materialen heb je nodig:
- een mixer + kom
- een spuitzak
- spatel
- vier kleine glaasjes
Dit paasdessert is ideaal voor het opmaken van een restje cake. Je kunt natuurlijk kant en klare cake gebruiken uit de supermarkt, maar zelf maken mag uiteraard ook. Dit recept voor citroencake zou er heel goed bij passen. In plaats van cake kun je bijvoorbeeld ook brownies of blondies gebruiken. Mmm! De dragee eitjes kocht ik trouwens bij de Jumbo, daar hebben ze ze in het paasassortiment.
Hoe maak je dit makkelijke paasdessert?
- Bak de cake (als je dat nog niet gedaan hebt). In elk glaasje gaat ongeveer 1 plak. Snijd de plakken cake in vierkantjes en leg aan de kant.
- Doe de slagroom met de suiker in een grote kom en klop op hoge stand tot je stijve pieken krijgt. Schep vier grote eetlepels slagroom in een ander kommetje (dit is straks voor de garnering).
- Voeg aan de rest van de slagroom in de grote kom de gezeefde cacaopoeder toe. Vouw de cacaopoeder voorzichtig door de slagroom tot het goed gemengd is. Doe dit mengsel in een spuitzak (eventueel met brede spuitmond).
- Doe 3/4e van de gesuikerde eitjes in een plastic zakje (hou de rest apart), leg dit in een handdoek of theedoek en sla er met een deegroller op totdat je grove stukken paaseitjes hebt.
- Nu is het een kwestie van je paasdessert opbouwen. Doe dat lekker op jouw manier. Ik ben begonnen met een laagje chocoladeroom uit de spuitzak, dan wat plakjes cake en wat stukjes dragee-eitjes. Vervolgens ben ik in dezelfde volgorde verder gegaan tot ik boven was. Top elk glaasje af met wat van de witte slagroom en een paar ‘hele’ dragee-eitjes. En je bent klaar!
Makkelijk Paasdessert: Easter Mess
Simpel toch? Je kunt dit makkelijke paasdessert een paar uur van tevoren maken, maar vers is wel het allerlekkerst. Eventueel kun je de slagroom en de chocoladeroom al voorbereiden en koud wegzetten tot gebruik. Het opbouwen van de Easter Mess doe je dan vlak voor serveren. Lijkt je dit een lekker paasdessert? Ik hoor het graag in de reacties! En vragen stellen mag zoals altijd ook hieronder. Ik help je graag. Fijne paasdagen alvast!
Debby says
Ziet er suuuperlekker uit 😃😃
Tessa♡ says
Dit ziet er behalve lekker nog prachtig uit ook! Ik ben van plan om het recept met de kwarteleitjes ook te maken deze zou daar heel mooi bij passen een lekkere zoete afsluiter!