Nog maar een paar weken en dan is het Pasen! Ga jij een lekkere Paasbrunch serveren voor je gezin / familie? Of kook je een uitgebreid voorjaarsdiner? Dan is dit paashapje met kwarteleitjes echt een leuke aanvulling! Maak het bijvoorbeeld als amuse voor je diner. Of zet het als hapje op tafel tijdens een buffet.
Paashapjes met kwarteleieren
Deze paashapjes met kwarteleitjes zijn heel makkelijk en snel om te maken. Het is wel wat gepriegel, want kwarteleitjes zijn klein en alles wat je erop doet ook. Maar je bent echt in 10 minuutjes klaar!
Wil je dit hapje voorbereiden? Je kunt de eitjes prima een paar uur van tevoren koken. Bewaar ze dan gekookt in de koelkast. Hou je niet van gerookte zalm? Je kunt de zalm ook prima weglaten voor een vegetarisch hapje. Of vervang de zalm voor een sliertje ham. Minstens zo lekker!
Wat heb je nodig?
Zorg dat je in huis hebt voor 12 prikkers:
- 12 kwarteleitjes (ik kocht ze bij de Jumbo)
- 1 eetlepel mayonaise
- kiemgroente
- 25 gram gerookte zalm
- cocktailprikkers (met krul)
Hoe maak je de kwarteleitjes?
- Prik heel voorzichtig een gaatje onderin de kwarteleitjes en doe ze in een pan met koud water. Breng het water aan de kook en kook de eitjes 5 minuutjes. Laat de eitjes vervolgens schrikken in koud water. Laat even afkoelen en pel ze.
- Snijd de kwarteleitjes door midden. Het ‘kopje’ doe je als eerste op de prikker, met de gesneden kant naar beneden. Doe nu op de onderste helft een heel klein likje mayonaise, een klein plukje gerookte zalm en wat kiemgroentjes.
- Prik de onderste helft met de besmeerde kant naar boven tegen het kapje aan. Herhaal dit met alle andere eitjes. Serveer je paashapjes van kwarteleitjes op een bedje van kiemgroentjes.
Nog meer lekkere paashapjes
Ik vond deze paashapjes met kwarteleitjes echt super lekker en origineel! Mocht je ze gaan maken en je hebt nog vragen, stel die dan gerust hieronder. Ik help je graag. En voor het geval je het niet wist, er staan nog veel meer ideetjes voor paashapjes hier op So Celebrate. Hier vind je alle paasrecepten. Smakelijk alvast!
Tessa♡ says
Meteen opgeslagen eat ziet dat er mooi uit en klinkt erg lekker deze zet ik met Pasen zeker op tafel!