Dit recept is zo makkelijk, en o zo heerlijk! Ik zet het regelmatig op tafel als er mensen komen eten, en iedereen die het bij ons eet is er gek op. Het is gebaseerd op een recept van Donna Hay, maar ik heb er vanalles aan veranderd en toegevoegd, waardoor het echt één van mijn favoriete recepten is geworden. Het is goed voor te bereiden en de oven doet het meeste werk. De ham of pancetta houdt de kip lekker sappig. Het is gewoonweg yum!
Etentje? Deze kip met pancetta is een feestje op tafel!
Recipe Type: Kip met mozarella en pancetta
Cuisine: Ovengerecht
Prep time:
Cook time:
Total time:
Voor 4 personen
Ingredients
- 4 kipfilets
- 2 mozzarella’s in plakjes gesneden
- wat blaadjes verse basilicum
- 2 pakjes pancetta of parmaham
- een potje zwarte olijven (liefst zonder pit)
- cherrytomaatjes
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- grote ovenschaal
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaatjes in de helft. Halveer de sjalotjes en snijd ze in halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Doe dit alles met een scheut olijfolie en flink wat peper en zout in de ovenschaal en zet het gedurende tien minuten in de oven.
- Halveer de kipfilets in de lengte. Strooi wat peper over een kant, leg er wat plakjes mozzarella op en een of twee blaadjes basilicum. Rol de kipfilethelften vervolgens in een of twee plakjes pancetta of parmaham (afhankelijk van de lengte/dikte). Je kunt ook met kleinere stukjes kip werken, dan is het geheel wat sneller gaar.
- Haal de ovenschaal weer uit de oven, leg de kipfiletjes op het olijf-tomaatmengsel en zet de ovenschaal terug in de oven. Check na 20 – 25 minuten of de kipfilet gaar is (snijd een dik exemplaar door), zet het anders nog een minuut of 5 – 10 terug. Hoe lang het precies duurt voordat je kip gaar is, hangt heel erg af van hoe dik je filets zijn.
- Serveer met een lekkere frisse salade (iets Italiaans zoals caprese doet het altijd goed). Smakelijk!
[…] Dit hoofgerecht van kip met mozzarella en basilicum in een jasje van pancetta of parmaham is één van mijn favoriete recepten. Dit gerecht is gebaseerd op een recept van de Australische topkok Donna Hay, maar ik heb er mijn eigen twists aan gegeven. Het fijne aan dit gerecht is; je kunt het makkelijk voor een grote groep mensen maken. Hou ongeveer 1 kipfilet per persoon aan en je zit goed! Het recept voor de kip met pancetta vind je hier. […]