Mijn lief houdt heel veel van appelflappen. En ik hou heel veel van hem. En dus maakte ik deze heerlijke hartjesvormige mini-appelflappen voor hem. Speciaal voor Valentijnsdag. Alleen kreeg ie ze wel twee weken eerder. Maar ach, dat is des te mooi vind ik eigenlijk. Want de liefde vieren mag natuurlijk elke dag!
Valentijnsrecept: hartjesvormige appelflappen
Deze romantische mini-appelflapjes zijn simpel te maken en bovendien helemaal niet duur. Je kunt ze het beste direct opeten als ze net uit de oven komen, dan zijn ze het lekkerste. Of warm ze even 5 minuutjes op in een voorverwarmde oven op 220 graden, dan zijn ze weer lekker crispy.
Ik heb hartjesflapjes gemaakt met alleen suiker en ook mini-appelflappen met nog wat roze en witte suikerhartjes er overheen (gekocht bij de Jumbo). De rood-witte hartjesprikkertjes heb ik trouwens zelf gemaakt, van wat hartjes-cadeaupapier dat ik nog had liggen en een klein houten prikkertje. Als je twee hartjes uitknipt en op elkaar plakt met het stokje ertussen, heb je een super makkelijke versiering voor jouw mini-appelflapjes. Die kun je mooi in elkaar knutselen als je appelflappen in de oven liggen.
- Ingrediënten:
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 friszure appels (bijvoorbeeld Jonagold)
- kaneel
- kristalsuiker
- ei
- suikerhartjes (eventueel)
- Benodigdheden:
- hartjes-uitsteekvorm
- kwastje (voor het ei)
- bakpapier
- bakplaat
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer tien minuten ontdooien.
- Maak de vulling door de appel in hele kleine stukjes te snijden en te mengen met suiker en kaneel naar smaak.
- Bestuif je werkblad met wat bloem en leg de bladerdeegvelletjes op elkaar. Rol het vervolgens uit. Je kunt ook eerst een bal maken van het deeg en het vervolgens weer helemaal uitrollen, als je dat makkelijker vindt. Steek er een even aantal hartjes uit met het uitsteekvormpje.
- Klop het ei en bestrijk één zijde van alle hartjes met een dun laagje ei. Strooi er nu flink wat suiker overheen.
- Leg de helft van de hartjes met de suikerzijde naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Doe een paar theelepels van de vulling op de hartjes.
- Leg nu op ieder gevuld hartje een ander deeghartje (met suikerzijde naar boven) en druk de zijkanten met je vingers en eventueel met een klein vorkje aan. Probeer de hartjesvorm zo goed mogelijk te bewaren. Strooi nog wat extra suiker over de hartjes en verdeel er eventueel wat suikerhartjes overheen.
- Bak de hartjes ongeveer 20 minuten in de oven op 220 graden (of totdat ze goudbruin en gaar zijn). Laat ze een minuut of drie afkoelen. Eet de hartjesflappen het liefst als ze nog lekker warm zijn!
HAP! Echt lekker zijn ze :). Geniet van dit heerlijke Valentijnsrecept met jouw geliefde, je vriendinnen, je kinderen of natuurlijk je hele gezin! Zoek je nog een origineel cadeautje voor Valentijnsdag? Kijk dan ook eens in de superleuke cadeauwinkel Radbag.
[…] in Valentijnsstijl? Saskia van So Celebrate toont hoe je hartvormige mini-appelflappen maakt voor je betere helft. Want liefde gaat nu eenmaal door de […]