Als je hier vaker komt, dan heb je vast al gelezen dat de traditionele carnavalskleuren rood, geel en groen zijn. Sterker nog, die kleuren samen worden in het Zuiden gezien als één kleur. Ik vind het stiekem erg leuk om dan ook eten in die kleuren te maken en serveren als ik gasten krijg met carnaval. Of gewoon voor mezelf, want deze carnavalsburrito’s heb ik na het maken van de foto’s lekker zelf opgegeten als stevige lunch. Gewoon zo lekker!
Rood-geel-groen gevulde wraps
Deze goedgevulde frisse wraps maak ik wel vaker, de ingrediëntencombinatie vind ik super lekker en het is nog gezond ook. Natuurlijk kun je variëren met ingrediënten, zonder het rood-geel-groene te verliezen. De mais kun je weglaten, want de kaas is ook al geel. En de tomaten kun je bijvoorbeeld vervangen voor rode paprika.
Geen fan van avocado? Een lekker blaadje sla is ook prima! Voor de foto’s in deze blog heb ik kleine wraps gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook prima de wat grotere varianten gebruiken. Hou je van pittig, zoals mijn vriend? Doe er dan wat ringetjes jalapeño op. Die koop je in een potje bij de supermarkt. Zelf houd ik er niet zo van, dus ik heb ze weggelaten.
- twee kipfilets
- wat verse koriander
- 2 tomaten
- pakje kant-en-klare wraps
- geraspte kaas
- blikje mais
- eetrijpe avocado
- zure room
- sjalotje
- peper en zout
- eventueel: jalapeño
- Snijd de tomaat in stukjes, hak de koriander grof, snijd het sjalotje in halve ringetjes en schil en snijd de avocado in stukjes. Doe alle ingrediënten in losse bakjes.
- Snijd de kipfilets in reepjes en doe er flink wat peper en zout op (hou je niet in, dit mag echt pittig zijn!). Bak de kipreepjes in wat olijfolie op middelhoog vuur in een koekenpan tot ze net gaar en nog sappig zijn.
- Warm de wraps op in een droge koekenpan. Vul ze met wat kipreepjes, tomaat, avocado, ui en mais. Leg de vulling in het midden bovenaan. Doe er niet te veel op. Verdeel er een paar theelepels zure room overheen en finish met wat geraspte kaas, eventueel jalapeño en verse koriander.
- Vouw de onderkant over de vulling en daarna de zijkanten. Je carnavalsburrito’s zijn klaar om lekker met de hand te eten. Smakelijk!
Natuurlijk zijn deze carnavalsburrito’s ook superlekker de rest van het jaar. Het recept is snel en makkelijk, lekker fris en door het gebrek aan calorierijke saus ook best healthy. Smul er dus maar van wanneer je wil! En mocht je geen kant-en-klare wraps willen gebruiken, op Uit Paulines Keuken vind je een recept om zelf zachte tortilla’s te maken. Zo wordt het nog puurder!
Oh en voor de mensen die willen weten waar ik de decoratie vandaan heb, het zakje en de servetten met confettipatroontje heb ik bij de Xenos gekocht. De carnavalskaarsjes met glitter en confetti heb ik zelf gemaakt, hier vind je de DIY.
women’s leather tote bag
Recept: heerlijke burrito's voor carnaval met kip