Mmmmm… dit is zo’n lekker borrelhapje! Ik bedacht het natuurlijk speciaal voor Koningsdag, maar het is natuurlijk ook helemaal prima om tijdens een ‘gewone’ borrel van te smikkelen. Het is zo eenvoudig dat uitleg eigenlijk overbodig is. Het is puur een kwestie van snijden en smeren, haha! Maar ik deel het ‘recept’ voor deze rood-wit-blauwe Koningsdag hapjes hieronder desondanks graag met je.
Hartige Koningsdag hapjes met fruit
De combinatie van zachte geitenkaas en zoet fruit is echt zó lekker. Ik maak vaak salades met deze combinatie en zo ontstond het plan voor dit Koningsdag borrelhapje. Het is zout én zoet en nouja, gewoon verfrissend lekker. Op mijn toastjes heb ik President Rondolé gesmeerd, een zachte opgeklopte en daardoor smeerbare geitenkaas.
Je kunt natuurlijk ook als basis roomkaas of smeerbare brie gebruiken. Maar echt, juist die combi van het fruit met die speciale geitenkaassmaak maakt dit hapje zo yummie. Ik heb verder de verse stokbrood toastjes van Jos Poell gebruikt voor deze Koningsdag hapjes, maar andere harde toastjes kunnen natuurlijk ook. De muntblaadjes zijn trouwens puur voor de sier, dus die kun je prima weglaten. Voor de smaak heb je ze niet echt nodig.
Wat heb je nodig?
Wil je deze rood-wit-blauwe hartige Koningsdag hapjes maken? Zorg dan dat je de volgende ingrediënten in huis haalt:
- stokbrood toastjes (of andere harde toast)
- President Rondolé of andere zachte smeerbare (geiten)kaas
- Nederlandse aardbeien
- blauwe bessen
- verse zwarte peper (uit molentje)
- eventueel: kleine muntblaadjes
- eventueel: balsamico-azijn of balsamico-crème
Hoe maak je deze Koningsdag hapjes?
- Was het fruit en laat het opdrogen op een keukenpapiertje. De bessen en aardbeien moeten weer droog zijn voor je ze op de toastjes doet. Snijd de aardbeien in partjes.
- Smeer met de bolle kant van een kleine lepel een laagje smeerbare geitenkaas op ieder toastje. Doe er naar smaak verse zwarte peper overheen.
- Beleg de toastjes nu met een paar partjes aardbei en wat blauwe bessen. Garneer eventueel met een klein muntblaadje (uit de top van de muntplant).
Als je het lekker vindt, kun je tot slot nog wat goede kwaliteit balsamico-azijn (zoals deze van Dille & Kamille) of een paar drupjes balsamico-crème op de toastjes doen. Serveer de toastjes bij voorkeur meteen! Ze zijn het lekkerst als ze nog knapperig zijn. Door het vocht in de geitenkaascrème en het fruit worden ze op een gegeven moment natuurlijk wat natter. Zeker als je er azijn overheen druppelt, gaat dat vrij snel.
Nog meer Koningsdag hapjes
Dus mijn advies: eet ze gauw op. En dat is heus geen straf, want ze zijn heerlijk zoet, zout en verfrissend. Natuurlijk staan er nog meer recepten voor Koningsdag op mijn blog! Hier vind je alle oranje en rood-wit-blauwe recepten voor de verjaardag van de Koning op een rij. Mocht je nog vragen hebben over dit recept, stel ze dan gerust via het reactieformulier hieronder. Ik wens jullie allemaal een fijne Koningsdag… of borrelavond :).
Tessa♡ says
Heel erg jummie! Mijn favoriete fruit op een toastje die word natuurlijk gemaakt!!
Marjolijn says
Ziet er heel feestelijk uit! En de combinatie van de geitenkaas met zoete aardbei en blauwe bessen lijkt mij erg lekker! Ga ik zeker proberen.