Organiseer je een dinner party? Leuk! De beste manier om je diner te starten is natuurlijk met een heerlijk hapje om de smaakpapillen wakker te maken. Een goede amuse bouche of appetizer is lekker fris, niet te zwaar en laat je mond heerlijk wateren. Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Hieronder vind je 6 goddelijke ideeën voor appetizers die iedereen kan maken en ook nog eens perfect zijn voor grote groepen.
Gevulde tomaatjes met garnalen
Superlekker recept, ik heb het al een paar keer gemaakt. Je hebt alleen wat garnalen, crème fraiche, peterselie en tomaten nodig. In het originele recept van Albert Heijn zit ook nog mierikswortel, maar dat is vrij pittig. Het is ook heerlijk als je de mierikswortel weg laat!
Doperwtenpuree met coquille
Ja, echt. Het is zo makkelijk en zo lekker! Ik volgde laatst dit recept voor de puree en vond het heerlijk. Je kunt makkelijk een grote hoeveelheid puree maken en dan opdienen op lepeltjes met een halve coquille of – als je het op een bordje serveert – zelfs met een hele. De coquille hoef je alleen maar te kruiden met wat peper en zout en kort aan beide kanten te bakken. Ze mogen nog een beetje ongaar zijn. Ook lekker erbij zijn wat stukjes uitgebakken spek. Yum! Overigens kun je dit gerecht in een grotere variant ook prima serveren als voorgerecht. De foto hierboven komt van LemonyThyme.com.
Vijgen met kaas uit de oven
Het water loopt me in de mond als ik de foto alleen al zie. Zo lekker vind ik vijgen met kaas uit de oven. Het recept vind je hier op Culy.nl, daar staan overigens nog veel meer heerlijke amuses om je diner mee te beginnen.
Kruidenricotta met krokante prosciutto
Heerlijk fris en toch lekker zout is deze appetizer. Perfect voor de start van een Italiaans diner ook trouwens. Het recept komt uit de Allerhande. De site van Albert Heijn biedt trouwens nog veel meer inspiratie voor lekkere amuses.
Zalmbonbons
Zo simpel! Je kunt vanalles in de gerookte zalm doen, als je het maar goed en strak dichtvouwt. Komkommer en tomaat bijvoorbeeld. En wat dacht je van geitenkaas, avocado en appel. Jammie! Variaties genoeg te bedenken, google maar eens!
Rondje roggebrood met kwarteleitje
Hier hoeft eigenlijk niet eens uitleg bij, je steekt een rondje roggebrood uit en bakt een lieflijk klein kwarteleitje voor erop. Eventueel wat boter ertussen en wat verse kruiden erop (dille, bieslook). Om te smullen!
Welke amuse is jouw favoriet?
Geef een reactie