Ik ga een geheimpje verklappen. Sinds we zoveel tijd thuis doorbrengen, drinken Robert en ik íetsje vaker een drankje dan normaal. Geen gekke hoeveelheden hoor, maar bijna elke dag een wijntje of cocktailtje is een (not so) guilty pleasure die het thuisleven echt een stukje leuker maakt. Speciaal voor Koningsdag bedacht ik een oranje cocktail: de Mandarijn Mojito. Zoet, fris en gewoon lekker!
Oranje cocktail voor Koningsdag
Deze Mandarijn Mojito smaakt iets zoeter en minder zuur dan een gewone mojito. En hij is natuurlijk ORANJE. Kan het nog vaderlandslievender? Ik heb de cocktail bij elkaar verzonnen aan de hand van een standaard mojito-recept en ingrediënten die ik nog had liggen. Verrassend genoeg bleek het meteen lekker, haha! Zo is receptjes bedenken wel erg makkelijk ;-).
Wat heb je nodig?
Voor 1 Mandarijn Mojito heb je nodig:
- 40 ml rum
- 40 ml Cointreau (sinaasappellikeur)
- 10 ml suikersiroop
- Spa rood
- 1 theelepel rietsuiker
- 10 – 15 muntblaadjes
- het sap van 2 mandarijntjes
- 4 mandarijnpartjes
- Crushed ice of ijsklontjes
- Stamper / muddler / mortel
- Cocktailglas
- Lange (bar)lepel
Hoe maak je de Mandarijn Mojito?
Pers twee mandarijntjes uit (snijd ze door de helft en pers uit met een citruspers). Doe vier partjes van een derde mandarijntje in het glas. Voeg er een theelepel suiker aan toe en 10 – 15 muntblaadjes. Stamp dit met je mortel, stamper of cocktail muddler tot het een papje is.
Doe wat ijsklontjes in het glas (crushed ice is het beste, maar dat had ik niet… ijsklontjes werken ook prima). Giet er nu 40 ml rum, 40 ml Cointreau en 10 ml suikersiroop overheen. Giet het sap van twee mandarijnen erbij en top af met Spa Rood. Roer door met je barlepel en garneer met een takje munt. Cheers!
Als je niet zo van zoet houdt, kun je de suikersiroop natuurlijk ook weglaten, maar ik vond het echt wat toevoegen voor de smaak (ook al ben ik geen zoetekauw). De mandarijntjes zijn lekker fris, dus het is een dorstlessende cocktail. Maar vergis je niet, er zit flink wat alcohol in. Dus na eentje heb je waarschijnlijk wel genoeg gehad ;-). Oh, nog een tip: eet de mandarijnpulp onderin het glas lekker op. Yummie! En boozy, haha.
Koningsdag drankje: oranje mojito
Deze oranje cocktail is natuurlijk heerlijk met Koningsdag, maar ook tijdens andere feestelijke momentjes. Of gewoon vanavond. Omdat het vrijdag is. Of zaterdag. Ik heb natuurlijk geen idee wanneer je dit leest, haha. Verder denk ik dat ie ook lekker is met vers sinaasappelsap in plaats van mandarijnsap. Maar ik had een netje mandarijntjes in huis, dus vandaar! Anyhow, proost. En ik wens je een hele fijne koningsdag thuis.
Liefs,
Saskia
Geef een reactie