Gistergochtend had ik zin in een lekkere lunch. Ik keek in de koelkast en vriezer en kwam tot de ontdekking dat ik alles in huis had voor kleine quiches! Zo fijn vind ik dat altijd, dat mijn koelkast genoeg inspiratie biedt om iets lekkers te maken. Bovendien is het altijd extra leuk als ik het receptje vervolgens met jullie kan delen hier op So Celebrate!
Mini quiches met geitenkaas
De quiches zijn super simpel. Je gebruikt kant-en-klaar bladerdeeg en vult ze met aspergetips en geitenkaas als topping. Als je niet van geitenkaas houdt, kun je ook feta gebruiken. Of een andere lekkere, smaakvolle kaas. Zoals een geraspte oude kaas bijvoorbeeld. Ik wilde wat lichtere quiches, daarom heb ik voor een combinatie van melk en een beetje slagroom gekozen. Maar als je van rijk en vol houdt, kun je ook alleen maar slagroom of crème fraîche gebruiken.
Wat heb je nodig?
Voor 6 mini quiches heb je nodig:
- 4 eieren M
- 100 ml melk
- 50 ml slagroom (vers)
- 1 bakje groene aspergetips
- 6 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
- 100 gram zachte geitenkaas
- peper & zout
- 6 kleine quichevormpjes 10cm
De quichevormpjes die ik gebruikt heb, heb ik een hele tijd geleden bij Dille & Kamille gekocht. Ze hebben een handige losse bodem, zodat je quiches of taartjes er makkelijk uit haalt! Ik geloof dat ze iets minder dan 2 euro per stuk kostten. Ik kan ze helaas alleen niet vinden in de webshop. Ik zag dat ze wel kleine quichevormpjes met een anti-aanbaklaagje hebben. Stukje duurder, maar wel heel handig!
mini quiches met aspergetips maken
Warm de oven voor op 180 graden. Vet de quichevormpjes in met boter. Doe in elk vormpje een plakje bladerdeeg (doe ze met de minst plakkende kant naar beneden). Haal je duim / vingers nu over de rand om het overtollige deeg weg te halen. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem.
Meng in een kom de eieren met de melk en de slagroom. Breng flink op smaak met peper en een zout (don’t hold back). Snijd de aspergetips op maat en doe in elk quichevormpje vier of vijf aspergetips. De afgesneden stukjes kun je er ook gewoon in verdelen (wel het droge onderkantje er even afsnijden). Verdeel tot slot brokjes geitenkaas over de quichevormpjes.
Zet de mini quiches zo’n 18 – 20 minuten in de oven tot het deeg gaar is en je eiermengsel gestold is. Nu zijn je quiches al klaar! Laat ze even kort afkoelen en haal ze dan uit hun vormpjes. De mini quiches zijn het lekkerst als ze nog lauwwarm zijn. Maar koud zijn ze ook goed te eten, hoor :).
Lekker voor de paasbrunch
Robert en ik hebben er gisteren lekker van gesmuld. Ze waren eigenlijk bedoeld voor de lunch, maar voor 12:00 uur waren ze allemaal al op, haha! Woops. Maar dat bewijst wel dat het heerlijke hapjes zijn voor de paasbrunch, toch? Mocht je nog meer receptjes zoeken, hier vind je al mijn paasgerechtjes en andere recepten op een rij. Fijne Pasen alvast!
Geef een reactie