Deze mimosa’s met mango zijn perféct voor de paasbrunch of paaslunch. Maar ook voor alle andere voorjaarsgelegenheden, zoals het allereerste etentje buiten in de voorjaarszon. Of gewoon op zondagmiddag, met wat lekkers erbij. Hoe je deze heerlijke voorjaarscocktail maakt, lees je hieronder!
Wat zit er in de mimosa’s met mango?
Deze cocktail is fris en zoet en past uitstekend bij zowel zoete gerechtjes als hartige (brunch)gerechten. Het fijne is; je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig, die je met een beetje mazzel al in huis hebt. Je hebt nodig: (vers) sap & bubbels! That’s it folks. Je kunt zelf kiezen welk sap je gebruikt. Traditioneel maak je een mimosa met (versgeperst) sinaasappelsap.
Wij vinden een mix van mango en sinaasappel echt veel lekkerder. Pak wel sap uit het versschap (de koeling dus), dat is écht veel smaakvoller en voegt ook wat toe qua textuur (door het vruchtvlees). Ik gebruikte het verse mango-sinaasappelsap van Albert Heijn uit een pak. Je kunt je mimosa’s ook maken met bloedsinaasappelsap, een sapje met aardbei & sinaasappel of sinaasappel & banaan. Er moet wel iets van sinaasappel in zitten voor de echte mimosa-smaak.
Kies je favoriete bubbels
Ook als het om de bubbels gaat, is de keuze aan jou. Ik heb voor onze favoriete Cava gekozen, een Codorniu (die komt uit de buurt van Barcelona). We zijn tijdens onze eerste vakantie samen op de wijngaard geweest waar deze Cava wordt geproduceerd.
En sindsdien is-ie erg speciaal voor ons! Bovendien is-ie super lekker en niet al te prijzig (€7,95 bij de Appie). Je kunt natuurlijk ook voor een goedkopere Prosecco of juist voor een superluxe Champagne gaan. Al vind ik dat laatste wel een tikkie zonde hoor…
Hoe maak je de mimosa’s met mango?
Oké, hoe maak je deze heerlijke frisse voorjaarscocktail? Het is echt heel simpel. Zorg dat je ingrediënten goed gekoeld zijn, eventueel kun je ook de champagneglazen even voorkoelen. Schenk ieder champagneglas half vol met sap en schenk er vervolgens de bubbels bij. Garneer eventueel met een schijfje mango en je mimosa’s zijn klaar! Als je wat meer kick wil, kun je er nog een scheutje Cointreau of andere sinaasappellikeur aan toevoegen, maar dat vind ik eigenlijk niet nodig.
Mimosa’s met mango: lichte cocktail
Het fijne van deze cocktail is dat ie niet zo zwaar is. Je drinkt in feite maar een half glaasje bubbels per keer. Dat lichte karakter maakt hem perfect voor een brunch of lunch. Ga je deze cocktail maken? Dan zeg ik nu alvast… proost! En mocht je nog vragen hebben of zelf nog een heerlijke variatie hebben op het recept voor mimosa’s met mango, laat het me dan even weten in een reactie hieronder.
So Celebrate… spring!
Geef een reactie